Tehnologia, cultura și economia se transformă rapid sub ochii noștri, iar pandemia de Coronavirus a accelerat digitalizarea. În contextul dat, ne întrebăm cu toții cum va evolua educația pentru a se adapta la noile realități.
Iată câteva predicții privind viitorul educației:
- Învățarea nu va fi doar pentru clasele 1-12 și pentru facultate.
Conform raportului proiectului Millennium (2007), educația va fi adaptată pentru oameni „din toate grupurile de vârstă”. Aceasta deoarece mai multe persoane vor avea acces la WiFi public gratuity, iar informațiile de pe internet vor fi din ce în ce mai multe și la îndemâna tuturor, indiferent de vârsta lor.
2. Învățarea va fi influențată de medicamente. „Mai multe persoane și-au dat seama că medicamentele și produsele de îngrijire a sănătății pot îmbunătăți memoria, pot crește nivelul de concentrare etc.
Descoperim în mod constant lucruri noi despre modul în care funcționează creierul uman. Ca atare, dorința de a lucra mai concentrat și de a fi mai vigilent va ajuta afacerile care se ocupă de medicamente pentru îmbunătățirea funcționării creierului.
3. Elevii vor petrece mai mult timp interacționând cu simulările.
Următoarea generație de simulări și instrumente de laboratoare virtuale va fi matură. Aceste experiențe digitale vor fi alimentate de o serie de tehnologii diferite – cu siguranță inclusiv VR / AR, dar și servicii obișnuite bazate pe HTML și aplicații mobile atât pentru afișare, cât și pentru captarea informațiilor în domeniu. Aceste noi tehnologii de simulare vor fi extrem de instrumentate, pentru a colecta o mulțime de date utile despre implicarea elevilor și înțelegerea materialului.
Joaca e din ce în ce mai des întâlnită în procesul învățării. Simulările sunt acum utilizate zilnic în antrenamentele militare, iar majoritatea sunt incredibil de realiste. Acestea pot fi folosite pentru a oferi un mediu interesant de învățare pentru elevi. Simulările au multe avantaje, printre care se numără:
– Sunt adesea mai ieftine de creat decât echivalentul lor din viața reală. Instalarea software-ului de simulare a zborurilor este mai ieftină decât achiziționarea unui avion jet pentru fiecare școală de pilotaj.
-Sunt mai ușor de construit.
-Simulările îndepărtează pericolul din situație. De exemplu, puteți „interacționa” cu un tigru din Bengal într-o simulare fără să pățiți nimic.
-Simulările pot fi întrerupte, în timp ce viața reală nu poate fi. Întreruperea le oferă studenților mai mult timp să evalueze ce se întâmplă.
4. Munca studenților se va muta în e-portofolii.
Vom vedea tot mai multe lucrări ale elevilor fiind create și distribuite prin LMS. Mulți elevi și studenți folosesc deja o varietate de platforme de creare de conținut, precum Google Docs sau Microsoft OneDrive. Pe lângă aceste instrumente relativ generice, platformele mai specializate vor fi utilizate din ce în ce mai mult, în special pentru învățarea bazată pe proiecte. Exemplele includ proiectarea tehnică și instrumentele VR. Acest lucru va însemna, de asemenea, că portofoliul electronic va deveni din ce în ce mai important pentru studenți. Acolo vor stoca produsele muncii lor, pe care le vor putea trimite, tot în format electronic, către potențiali angajatori. Mai ales având în vedere că îngrijorarea crește în ceea ce privește îmbunătățirea tranziției de la învățământul superior la ocuparea forței de muncă, din ce în ce mai mulți studenți vor folosi exemple ale muncii proprii (deseori create cu aceleași instrumente pe care le vor folosi la viitorul lor loc de muncă) pentru a da dovadă de măiestrie.
Sursă foto: https://www.shutterstock.com/?pl=PPC_GOO_RO_BD-343158503926&cr=ec&kw=shutterstock&c3apidt=p42563292469&gclid=CjwKCAjw74b7BRA_EiwAF8yHFOAn5ZRDsLt19e-pDd1R3rRoq7l4M3Wh2rTgC82CsikKavn5o20aohoCDRIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds