Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com

#stămacasă, dar cu cine?

Articole similare

În această perioadă suntem nevoiți să petrecem mai mult timp în casă decât am vrea, mai ales când vedem că afară totul a înmugurit și a înflorit. Cu siguranță am învățat până acum pe de rost fiecare colț al camerei noastre, am luat la rând toate jucăriile și jocurile disponibile și chiar am inventat jocuri noi. Lăsând la o parte nevoia de a sta în casă acum, cei patru pereți ai noștri sunt foarte importanți. Pentru noi și nu numai.

Casa unui om este un refugiu, un adăpost față de intemperii, față de frig, ploaie și îngheț. Studiile biologilor au arătat ca în sezonul cald găzduim în casa noastră peste 70 de specii de animale sălbatice, majoritatea sunt de mici dimensiuni. Țânțarii ne pișcă, muștele se așează pe mâncare, furnicile ne invadează dulapul cu alimente, moliile ronțăie din puloverul preferat, păianjenii țes de zor de parcă e Halloween. Și asta doar dacă locuim la bloc. Dacă avem în jur mai multă verdeață, lucrurile se complică exponențial. Ocazional avem oaspeți greieri, albine, viespi, ploșnițe, poate chiar un șoricel.

Cu toții am observat câte o muscă în cameră, zgomotoasă, enervantă, tot timpul apare la momentul nepotrivit. Știati însă că există pe Terra peste 110.000 specii de muște? Pentru fiecare om există aproximativ 17 milioane de muște. Deși ne sunt oaspeți nepoftiți, ar trebui să reținem că aceste animale sunt esențiale pentru echilibrul natural. Ele polenizează plante, descompun deșeuri și sunt hrana de bază pentru mai multe specii de păsări, pești, mamifere și alte insecte. Chiar dacă nu este recomandat să le lăsăm să se așeze pe mâncarea noastră, cu siguranță putem aprecia un animal care bâzâie de 240 milioane de ani și care a devenit atât de important pentru echilibrul ecologic, încât dispariția lui ar însemna o catastrofă pentru atâtea alte specii.

Dintre cele mai detestate animale din casa noastră, gândacii de bucătărie sunt cu siguranță în top. Sunt asociați cu mizerie, sunt mai rapizi decât noi și par să intre în colțuri nebănuite foarte ușor. Îi întâlnim în preajma bucătariei pentru că acolo sunt toate bunătățile. Preferă dulcuri, carne și mâncarea care conține amidon, însă nu se feresc de gunoaie, păr sau chiar hârtie. Gândacii de bucătărie există pe Pământ din Paleozoic, de acum 400 milioane de ani și sunt adaptați perfect nevoilor lor. De multe ori se spune că în urma unui cataclism care ar distruge viața pe Terra, singurii supraviețuitori vor fi gândacii. Și nu este de mirare pentru că aceștia își pot ține respirația circa 40 de minute, se pot plia între foile unei cărți, când se simt amenințați se prefac că sunt morți și pot atinge viteza record de 150 cm/secundă (de 3 ori mai rapid decât un ghepard, dacă ne raportam la mărime).

Singurul oaspete nepoftit care chiar lucrează cu spor la noi în casă este păianjenul. Acesta țese de zor pânze complicate și prinde muște sau alte insecte. Păianjenul nu este o insectă, ci un artropod, adică un animal cu corp segmentat, exoschelet și apendice. Au fost descoperite până acum peste 43.000 de specii de păianjeni. Pânza lor este ușoară și elastică, dar în același timp este foarte rezistentă, de 5 ori mai rezistentă decât oțelul la aceeași greutate. Întinsă bine, aceasta vibrează de fiecare dată când este atinsă. În funcție de vibrații, păianjenul știe ce a prins în plasă și de unde trebuie să abordeze prada. De asemenea, au un simț dezvoltat al văzului, cu până la 8 ochi care îi ajută să vadă prada. Oamenii de știință au căutat pe scara evolutivă a animalelor prima specie la care a apărut gândirea analitică și au găsit-o în rândul păienjenilor – genul Portia. Acest gen de păianjeni are metode complexe de vânătoare, folosind diferite tactici în funcție de situație. Sunt capabili să își revizuiască planul și să “prevadă” reacția prăzii. Deși nu ne vom întâlni cu aceste specii comando în casa noastră, cu siguranță vom putea observa specii diferite în camera noastră, pentru că doar în România există aproape 1.000 de specii de păianjeni!

Alte articole

Comentarii

Advertisment

Cele mai citite.

Opera Imaginaire

Opera Imaginaire este un film de animație francez pentru televiziune, realizat în 1993.

Ariel Ramirez (1921-2010)

Pe Ariel Ramirez l-am descoperit în anii ‘90, la vânzătorii de casete din zona Universității, unde se găsea cea mai frumoasă, cuprinzătoare,...

Noua școală de acasă – primul interviu: Iancu

  Iancu e un băiețel de 9 ani, care din clasa pregătitoare nu mai este înscris în învățământul formal și care acum...